Det er en tid for alt…

Det er en tid for alt…

Neste år har vi drevet «Hos Edith og Hjalmar» i 15 år. Da tenker vi at f.o.m. 2026 er det på tide å gi stafettpinnen videre til noen andre. Vi har hatt noen fantastiske år på Utsira. Hadde vi vært 20-30 år yngre ville det vært helt uaktuelt å gi fra seg et sånt paradis. Men som sagt, det er en tid for alt.

Hotellet har et bruttoareal på 740 m2 pluss utvendig trapperom og ca. 300 m2 terrasser. Bygget inneholder 4 stk. 4-sengs leiligheter i toppetasjen, 8 stk. 2-sengs leiligheter i mellometasjen, samt storkjøkken og restaurant m/bar etc. i underetasjen.

Bygget er regulert som «helårsbolig som benyttes som fritidsbolig» og eierne står i utgangspunktet fritt til kun å bruke det privat.

Stedet er i grunnen ypperlig som fritidsbolig/bolig for en storfamilie, med egne leiligheter og et flott stort fellesareal m/storkjøkken. Vi håper imidlertid at nye eiere vil drive videre og kunne ha det både som en arbeidsplass og bolig, slik som oss. Det er etter vår mening, oppskriften på det gode liv.

Bygget ble oppført i 2005 og er av god teknisk standard med 15cm isolasjon i veggene og 3-lags sikkerhetsglass i nesten alle vinduer. Vi har i grunnen gjort så mye med bygget i løpet av disse årene at det blir for mye å beskrive her, men dersom det melder seg noen interessenter, så kan vi vise og fortelle etter hvert.

Prisantydning er NOK 8 500 000

Hva setter vi størst pris på med Utsira?

• Det viktigste for oss er stillheten her på Utsira. Den er bare uvurderlig for oss som ønsker fred og ro. Folk som kommer til Utsira, beskriver ofte følelsen når de kommer til øya som at skuldrene senker seg og at de finner roen straks de går av båten

• Ellers så har Utsira et behagelig klima, som passer oss utmerket. Om sommeren er nemlig temperaturen ca. 5-6 grader kaldere enn på fastlandet på de varmeste dagene. På vinteren har vi tilsvarende ca. 5-6 grader varmere enn fastlandet på de kaldeste dagene.

• For oss som er glad i fisk og fiske er Utsira et eldorado med sin beliggenhet langt ute i havet, ca.18km fra fastlandet. Her har vi mulighet å fiske rett utenfor stuedøra. Makrellen kan av og til fiskes fra terrassen. Likeså med krabbe og hummer

• For Hjalmar som er bjørkepollenallergiker er Utsira et godt sted å være om våren. Det finnes nemlig nesten ikke bjørk på hele øya

• Det finnes heller ikke huggorm på Utsira. Godt for de som frykter huggorm

Med beste hilsen fra

Edith og Hjalmar Nilssen

Austrheimsvegen 141

N-5547 Utsira

Telefon: +47 408 27 007 (Hjalmar)

e-post: utsira@utsira.info

hjemmeside: www.hosedithoghjalmar.no