Takk for i år!

Takk for i år!

Da er sesongen 2023 over og vi går i vinterdvale fram til påsken 2024. Vi åpner for utleie etter påske og satser på et like godt år som dette året har vært.

Selv om vi mistet den ene brygga vår i en kraftig storm/orkan i vinter så er vi allikevel veldig godt fornøyd med sesongen 2023. Vi har hatt gleden av å treffe så mange flotte mennesker som har leid hos oss. I tillegg har vi som så mange ganger før hatt besøk av våre trofaste tømmermenn, Ståle Andre Bjellebø og Steinar Høyland. Uten disse hadde vi aldri klart å utføre så mye arbeid som vi har! I år har de oppført et eget trapperom fra underetasjen helt opp til toppetasjen, altså over 3 etasjer. Der har vi også gjort klart for en framtidig heis.

En annen spennende ting er at vi i år har opparbeidet ny sti og adkomst til Josefhålå. Til dette fikk vi støtte fra Landbruksdirektoratet gjennom UKL (Utvalgte kulturlandskap). Den jobben satte vi ut til Denis, Yevhen og Yuri fra Ukraina. De har gjort en veldig god jobb og vi anbefaler alle til å ta seg en tur og besøke Josefhålå. En stor takk til våre ukrainske venner som også har vært til stor hjelp for oss i andre prosjekter i 2023!

I dette året har vi investert i en varmepumpe luft/vann på 15kW. Den skal forvarme alt tappevann, samt forsyne underetasjen med gulvvarme.

Vi må også nevne at vi i 2023 har hatt gleden av å ha fått kjærkommen hjelp fra Denis gjennom hans arbeidstrening i integreringsprogrammet for flyktninger.

Nå har vi så vidt begynt å se framover til 2024. Hvis alt går etter planen skal vi skifte terrassebordene i toppetasjen og samtidig tette taket over mellometasjen foran 2-sengs leilighetene. Det ser vi fram til å få på stell! Dersom vi får anledning skal vi også oppføre et bakkemontert solcelleanlegg på 40kWp i 2024. Sammen med den nye varmepumpa vil vi kunne bli selvforsynt med energi i løpet av 2024. Vi har også et håp om å få begynt på ei ny brygge foran hotellbygget som erstatning for den vi mistet.

Ellers så kan vi røpe at Siradagane 2024 arrangeres i helgen 2.-4.august og at VAMP skal underholde på lørdagen. Arrangementet er også en del av Utsira kommune sitt 100års jubileum. Vi har allerede fått flere rombestillinger til den aktuelle helgen.

Takk for i år og velkommen til oss også i 2024.

Med beste hilsen fra Edith og Hjalmar